Krompir s purećom šunkom i vrhnjem

Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 10 minuta
Krompir s purećom šunkom i vrhnjem

Sastojci

Cheddar sir:
1 šolja
Vrhnje za kuhanje:
1/2 šolje
Kuhani krompir:
2 šolje
Pureća šunka:
2 šolje
Piment:
2 kašike

Instrukcije

  1. Zagrijte pećnicu na 170 °C.

  2. U lonac ključajuće vode dodajte vrhnje i sir.

  3. Kuhajte, uz konstantno miješanje, dok se sir ne rastopi i umak ne postane kremast.

  4. Skinite s vatre.

  5. Dodajte preostale sastojke, promiješajte, i prespite u posudu za pečenje.

  6. Stavite posudu u pećnicu, poklopite i pecite 45 minuta.

  7. Izvadite iz pećnice i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.