Krompir sa parmezanom i cheddar sirom

Vrijeme pripreme
8 minute
Vrijeme kuhanja
40 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Predjela
Postavio
Postavljeno
50 g
Maslac
70 g
brašno
2 šolja
mlijeko
1/2 kašičica
Sol
200 g
cheddar sir
120 g
parmezan
70 g
Prezla
Krompir sa parmezanom i cheddar sirom
  1. U šerpi istopiti maslac, dodati brašno i pirjati dok se ne dobije glatka smjesa.
  2. Postepeno dodavati mlijeko i kuhati 2 minute.
  3. Skinuti s vatre, pa dodati sol, cheddar sir, parmezan i miješati dok se sirevi ne istope.
  4. Umiješati skuhan i na kolutove izrezan krompir, pa smjesu preliti u uljem premazanu posudu za pečenje.
  5. Po površini posuti prezlu pomiješanu sa istopljenim maslacem i pripremljenu smjesu peći 35 minuta na 170 °C.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*