Krompir sa parmezanom i cheddar sirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 8 minuta
Krompir sa parmezanom i cheddar sirom

Sastojci

Maslac:
50 grama
Brašno:
70 grama
Mlijeko:
2 šolje
Sol:
1/2 kašičice
Cheddar sir:
200 grama
Parmezan:
120 grama
Prezla:
70 grama

Instrukcije

  1. U šerpi istopiti maslac, dodati brašno i pirjati dok se ne dobije glatka smjesa.

  2. Postepeno dodavati mlijeko i kuhati 2 minute.

  3. Skinuti s vatre, pa dodati sol, cheddar sir, parmezan i miješati dok se sirevi ne istope.

  4. Umiješati skuhan i na kolutove izrezan krompir, pa smjesu preliti u uljem premazanu posudu za pečenje.

  5. Po površini posuti prezlu pomiješanu sa istopljenim maslacem i pripremljenu smjesu peći 35 minuta na 170 °C.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.