Krompir sa senfom i gljivama
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Krompir:
5 komada
Gljive:
220 grama
Mrkve:
1 komad
Crveni luk:
1 glavica
Paprika:
1 komad
Pileća supa:
1/2 šolje
Umak od soje:
1 kašika
Senf:
1 kašika
Kukuruzni škrob:
1 kašika
Biber:
Po želji
Instrukcije
U veću tavu dodajte supu, gljive, mrkvu, luk i papriku. Kuhajte dok povrće ne omekša.
Umiješajte umak od soje, senf, kukuruzni škrob, biber i kuhajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu, 2-3 minute.
U međuvremenu ispecite krompir u pećnici.
Izvadite krompir iz pećnice, prelijte s napravljenim umakom i poslužite toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.