Krompir salata sa bijelim lukom i paprikama

Sastojci
Instrukcije
Krompir isjeckati na kockice, potopiti u maslinovo ulje, pa uz dodavanje bibera i soli staviti u posudu za pečenje.
Krompir peći 20 minuta na 200 °C
Crvene paprike i bijeli luk također potopiti u maslinovo ulje, dodati sol i biber, pa staviti u posebnu posudu za pečenje.
Paprike i bijeli luk peći 30-ak minuta na 200 °C, dok površinski dio paprika ne dobije crnu, a bijeli luk smeđu boju.
Kada se ispeku, paprike staviti u plastičnu vrećicu, ostaviti 10-ak minuta da odstoje, pa im skinuti kožicu.
Omekšao bijeli luk istisnuti iz ljuski, pa pomiješati sa 80 ml maslinovog ulja i origanom.
U većoj zdjeli pomiješati isjeckane paprike i krompir, posuti preljevom od maslinovog ulja, bijelog luka i origana, dodati sol i biber po želji, pa poslužiti.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.