Krompir salata sa bijelim lukom i paprikama

Služi: 1 osobuKuhanje: 50 minutaPriprema: 20 minuta
Krompir salata sa bijelim lukom i paprikama

Sastojci

Krompir:
8 komada
Crvena paprika:
2 komada
Crveni luk:
0 glavice
Maslinovo ulje:
120 mililitara
Ocat:
80 mililitara
Maslinovo ulje:
80 mililitara
Origano:
1 kašičica

Instrukcije

  1. Krompir isjeckati na kockice, potopiti u maslinovo ulje, pa uz dodavanje bibera i soli staviti u posudu za pečenje.

  2. Krompir peći 20 minuta na 200 °C

  3. Crvene paprike i bijeli luk također potopiti u maslinovo ulje, dodati sol i biber, pa staviti u posebnu posudu za pečenje.

  4. Paprike i bijeli luk peći 30-ak minuta na 200 °C, dok površinski dio paprika ne dobije crnu, a bijeli luk smeđu boju.

  5. Kada se ispeku, paprike staviti u plastičnu vrećicu, ostaviti 10-ak minuta da odstoje, pa im skinuti kožicu.

  6. Omekšao bijeli luk istisnuti iz ljuski, pa pomiješati sa 80 ml maslinovog ulja i origanom.

  7. U većoj zdjeli pomiješati isjeckane paprike i krompir, posuti preljevom od maslinovog ulja, bijelog luka i origana, dodati sol i biber po želji, pa poslužiti.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.