Krompir salata sa bijelim lukom i paprikama

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
50 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Salate
Postavio
Postavljeno
8 komad
Krompir
2 komad
Crvena paprika
0 glavica
Crveni luk
120 ml
Maslinovo ulje
80 ml
ocat
80 ml
Maslinovo ulje
1 kašičica
origano
Krompir salata sa bijelim lukom i paprikama
  1. Krompir isjeckati na kockice, potopiti u maslinovo ulje, pa uz dodavanje bibera i soli staviti u posudu za pečenje.
  2. Krompir peći 20 minuta na 200 °C
  3. Crvene paprike i bijeli luk također potopiti u maslinovo ulje, dodati sol i biber, pa staviti u posebnu posudu za pečenje.
  4. Paprike i bijeli luk peći 30-ak minuta na 200 °C, dok površinski dio paprika ne dobije crnu, a bijeli luk smeđu boju.
  5. Kada se ispeku, paprike staviti u plastičnu vrećicu, ostaviti 10-ak minuta da odstoje, pa im skinuti kožicu.
  6. Omekšao bijeli luk istisnuti iz ljuski, pa pomiješati sa 80 ml maslinovog ulja i origanom.
  7. U većoj zdjeli pomiješati isjeckane paprike i krompir, posuti preljevom od maslinovog ulja, bijelog luka i origana, dodati sol i biber po želji, pa poslužiti.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*