- Vrijeme pripreme
- 30 minute
- Vrijeme kuhanja
- 30 minute
- Složenost
- Lagano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Salate
- Postavio
- Postavljeno
- 21.6.2012
- 4 kašika
- Maslinovo ulje
- 1/2 kašičica
- Sol
- 1 kg
- crveni krompir
- 150 g
- mladi luk
- 2 kašika
- peršun
- 400 g
- kuhana puretina
- 2 1/2 kašika
- ocat
- 1 kašika
- senf
- 1/2 kašičica
- Biber

- Krompir izmiješati sa 2 kašike maslinovog ulja, dodati malo soli, staviti u pleh za pečenje i peći 30 minuta na 250 °C.
- Kada se krompir ispeče, ohladiti ga i pomiješati sa lukom, peršunom i puretinom.
- U posebnoj posudi sjediniti ocat, senf, 2 kašike maslinovog ulja, biber i malo soli.
- Ovim preljevom posuti salatu i odmah poslužiti.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!