Krompir salata sa sirom i maslinama

Sastojci
Instrukcije
Krompir operite i stavite u posudu za pečenje.
Pospite 1 kašikicom maslinovog ulja, dodajte začine i prekrijte folijom.
Pecite krompir 50-60 minuta na 200 °C.
Pomiješajte 2 kašike maslinovog ulja, isjeckani mladi i bijeli luk, peršun, sol, biber, origano i masline.
Krompir prepolovite, premažite uljem i začinima, a zatim stavite na roštilj i zadržite 5-10 minuta uz povremeno okretanje.
Stavite krompir u posudu za posluživanje, pospite pripremljenim dresingom i parmezanom, a zatim poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.