Krompir salata sa sirom i maslinama

Služi: 1 osobuKuhanje: 70 minutaPriprema: 15 minuta
Krompir salata sa sirom i maslinama

Sastojci

Krompir:
1 kilogram
Ekstra djevičansko maslinovo ulje:
100 mililitara
Bijeli luk:
2 češnja
Mladi luk:
5 glavica
Peršun:
2 kašike
Origano:
2 kašičice
Masline:
75 grama
Parmezan:
80 grama

Instrukcije

  1. Krompir operite i stavite u posudu za pečenje.

  2. Pospite 1 kašikicom maslinovog ulja, dodajte začine i prekrijte folijom.

  3. Pecite krompir 50-60 minuta na 200 °C.

  4. Pomiješajte 2 kašike maslinovog ulja, isjeckani mladi i bijeli luk, peršun, sol, biber, origano i masline.

  5. Krompir prepolovite, premažite uljem i začinima, a zatim stavite na roštilj i zadržite 5-10 minuta uz povremeno okretanje.

  6. Stavite krompir u posudu za posluživanje, pospite pripremljenim dresingom i parmezanom, a zatim poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.