- Vrijeme pripreme
- 15 minute
- Vrijeme kuhanja
- 15 minute
- Složenost
- Lagano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Salate
- Postavio
- Postavljeno
- 24.5.2010
- 1 kg
- Krompir
- 1 l
- Pileća osnova
- 1/4 kašičica
- ljuta paprika
- 3 komad
- celer
- 3 kašika
- bijeli vinski ocat
- 1 kašika
- Šećer
- 2 kašika
- hren
- 1/3 šolja
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 1 kašika
- sjemenke celera
- 1 po potrebi
- kopar
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- mljeveni biber

- Naspite u lonac dovoljno vode i pileće osnove da krompiri budu potpuno prekriveni. Pustite da voda proključa i kuhajte 12 do 15 minuta dok krompir ne omekša. Ocijedite i vratite nazad u topli lonac.
- Pomiješajte ljutiku, celer, ocat, šećer, hren i maslinovo ulje u maloj zdjeli i prelijte smjesu preko vrućeg krompira.
- Začinite salatu sa celerovim sjemenom, koprom, soli i biberom.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!