Krompir u palenti

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 45 minuta
Krompir u palenti

Sastojci

Krompir:
1 kilogram
Palenta:
100 grama
Maslinovo ulje:
3 kašike
Sol:
Po želji

Instrukcije

  1. Krompir oguliti, izrezati na četvrtine, pa kuhati u slanoj vodi dok malo ne omekša.

  2. Procijediti ga i vratiti u šerpu da se osuši.

  3. U veću posudu staviti ulje, krompir, palentu i kašikicu soli, pa sve izmiješati.

  4. Prebaciti u posudu za pečenje, pa peći 30 minuta na 200 °C, dok krompir ne dobije zlatnu boju i postane hrskav.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.