Krompir u palenti

Vrijeme pripreme
45 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Prilozi
Postavio
Postavljeno
1 kg
Krompir
100 g
palenta
3 kašika
Maslinovo ulje
1 po potrebi
Sol
Krompir u palenti
  1. Krompir oguliti, izrezati na četvrtine, pa kuhati u slanoj vodi dok malo ne omekša.
  2. Procijediti ga i vratiti u šerpu da se osuši.
  3. U veću posudu staviti ulje, krompir, palentu i kašikicu soli, pa sve izmiješati.
  4. Prebaciti u posudu za pečenje, pa peći 30 minuta na 200 °C, dok krompir ne dobije zlatnu boju i postane hrskav.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*