Kuglice od špinata i parmezana
Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 15 minuta

Sastojci
Špinat:
300 grama
Prezla:
400 grama
Parmezan:
200 grama
Maslac:
100 grama
Mladi luk:
4 glavice
Jaja:
4 komada
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
U manjoj posudi pomiješajte špinat, prezlu, parmezan, istopljeni maslac, mladi luk, jaja, sol i biber.
Od ove smjese napravite kuglice.
Poredajte ih u pleh za pečenje.
Pecite u rerni na 175 °C 10-15 minuta dok ne dobiju smeđkastu boju.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.