- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 23.6.2010
- 1 kg
- teletina bez kosti
- 1/2 glavica
- Crveni luk
- 150 g
- bamija
- 1 dl
- ulje
- 100 g
- maslo
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- mljeveni biber
- 1 po potrebi
- aleva paprika
- 1 po potrebi
- ocat

- Dodajte ulje u tavu i pržite luk na srednjoj temperaturi dok ne požuti.
- Dodajte meso i pola šoljice vode pa kuhajte.
- U posebnom loncu dodajte vodu, ocat i obarite bamiju. Iscijedite.
- Kada je meso napola kuhano dodajte bamiju i kuhajte dok ne bude gotovo skuhano zajedno sa bamijom.
- Smanjite temperaturu i dodajte maslo. Ukoliko je potrebno dodajite vodu ali po jednu šoljicu i ne miješajte.
- Pred kraj kuhanja dodajte sol, biber i alevu papriku.
- Poslužite uz limunove kriške.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!