Kuhana bamija

Kategorije:

Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 kg
teletina bez kosti
1/2 glavica
Crveni luk
150 g
bamija
1 dl
ulje
100 g
maslo
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
mljeveni biber
1 po potrebi
aleva paprika
1 po potrebi
ocat
Kuhana bamija
  1. Dodajte ulje u tavu i pržite luk na srednjoj temperaturi dok ne požuti.
  2. Dodajte meso i pola šoljice vode pa kuhajte.
  3. U posebnom loncu dodajte vodu, ocat i obarite bamiju. Iscijedite.
  4. Kada je meso napola kuhano dodajte bamiju i kuhajte dok ne bude gotovo skuhano zajedno sa bamijom.
  5. Smanjite temperaturu i dodajte maslo. Ukoliko je potrebno dodajite vodu ali po jednu šoljicu i ne miješajte.
  6. Pred kraj kuhanja dodajte sol, biber i alevu papriku.
  7. Poslužite uz limunove kriške.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*