Kuhana blitva

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
10 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Predjela
Postavio
Postavljeno
1 kg
blitva
1 glavica
Crveni luk
35 g
maslo
1 1/2 kašika
pšenično brašno
2 kašika
hladna voda
2 kašika
slatko vrhnje
1 po potrebi
Sol
Kuhana blitva
  1. Peteljke blitve odstranite a blitvu isperite temeljito.
  2. Skuhajte blitvu u slanoj vodi. Ocijedite je i sameljite u mašini za mljevenje mesa.
  3. U tavi zagrijte maslo i dodajte isjeckani luk. Propržite dok ne požuti a zatim dodajte blitvu.
  4. Dodajte brašno, vodu, sol i slatko vrhnje. Kuhajte 1 minutu uz konstantno miješanje.
  5. Skinite i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*