- Vrijeme pripreme
- 5 minute
- Vrijeme kuhanja
- 10 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Predjela
- Postavio
- Postavljeno
- 25.6.2010
- 1 kg
- blitva
- 1 glavica
- Crveni luk
- 35 g
- maslo
- 1 1/2 kašika
- pšenično brašno
- 2 kašika
- hladna voda
- 2 kašika
- slatko vrhnje
- 1 po potrebi
- Sol

- Peteljke blitve odstranite a blitvu isperite temeljito.
- Skuhajte blitvu u slanoj vodi. Ocijedite je i sameljite u mašini za mljevenje mesa.
- U tavi zagrijte maslo i dodajte isjeckani luk. Propržite dok ne požuti a zatim dodajte blitvu.
- Dodajte brašno, vodu, sol i slatko vrhnje. Kuhajte 1 minutu uz konstantno miješanje.
- Skinite i poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!