Kuhana cvekla sa kimom i lukom
Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 15 minuta

Sastojci
Ulje kanole:
2 kašike
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
1 češanj
Kim:
3/2 kasicica
Brašno:
2 kašike
Cvekla:
5 komada
Paradajz:
2 komada
Voda:
335 mililitara
Sol:
1 kašičica
Mozzarella loptice:
3 komada
Instrukcije
Na zagrijanom ulju, u šerpi, propržiti crveni i bijeli luk.
Umiješati sjeme kima i kuhati 2 minute.
Dodati brašno i uz miješanje kuhati dodatno 1 minut.
U šerpu dodati cveklu, paradajz, vodu i sol.
Smanjiti temperaturu, poklopiti šerpu i smjesu kuhati 30 do 45 minuta dok cvekla ne omekša.
Poslužiti uz mozzarella sir po želji.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.