Kuhana cvekla sa kimom i lukom

Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 15 minuta
Kuhana cvekla sa kimom i lukom

Sastojci

Ulje kanole:
2 kašike
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
1 češanj
Kim:
3/2 kasicica
Brašno:
2 kašike
Cvekla:
5 komada
Paradajz:
2 komada
Voda:
335 mililitara
Sol:
1 kašičica

Instrukcije

  1. Na zagrijanom ulju, u šerpi, propržiti crveni i bijeli luk.

  2. Umiješati sjeme kima i kuhati 2 minute.

  3. Dodati brašno i uz miješanje kuhati dodatno 1 minut.

  4. U šerpu dodati cveklu, paradajz, vodu i sol.

  5. Smanjiti temperaturu, poklopiti šerpu i smjesu kuhati 30 do 45 minuta dok cvekla ne omekša.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.