- Vrijeme pripreme
- 15 minute
- Vrijeme kuhanja
- 45 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Predjela
- Postavio
- Postavljeno
- 18.5.2012
- 2 kašika
- ulje kanole
- 1 glavica
- Crveni luk
- 1 češanj
- Bijeli luk
- 1 1/2 kašičica
- kim
- 2 kašika
- brašno
- 5 komad
- cvekla
- 2 komad
- paradajz
- 335 ml
- voda
- 1 kašičica
- Sol

- Na zagrijanom ulju, u šerpi, propržiti crveni i bijeli luk.
- Umiješati sjeme kima i kuhati 2 minute.
- Dodati brašno i uz miješanje kuhati dodatno 1 minut.
- U šerpu dodati cveklu, paradajz, vodu i sol.
- Smanjiti temperaturu, poklopiti šerpu i smjesu kuhati 30 do 45 minuta dok cvekla ne omekša.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!