Kuhana cvekla sa kimom i lukom

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
45 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Predjela
Postavio
Postavljeno
2 kašika
ulje kanole
1 glavica
Crveni luk
1 češanj
Bijeli luk
1 1/2 kašičica
kim
2 kašika
brašno
5 komad
cvekla
2 komad
paradajz
335 ml
voda
1 kašičica
Sol
Kuhana cvekla sa kimom i lukom
  1. Na zagrijanom ulju, u šerpi, propržiti crveni i bijeli luk.
  2. Umiješati sjeme kima i kuhati 2 minute.
  3. Dodati brašno i uz miješanje kuhati dodatno 1 minut.
  4. U šerpu dodati cveklu, paradajz, vodu i sol.
  5. Smanjiti temperaturu, poklopiti šerpu i smjesu kuhati 30 do 45 minuta dok cvekla ne omekša.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*