Kuhana govedina s paradajzom

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
55 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
250 g
paradajz
500 ml
voda
675 g
govedina
12 komad
Krompir
1 glavica
Crveni luk
225 g
mrkve
1 list
lovorov list
1/2 kašičica
majčina dušica
60 ml
hladna voda
30 g
brašno
Kuhana govedina s paradajzom
  1. Stavite paradajz u toplu vodu 30 minuta pa ga ocijedite i nasjeckajte.
  2. U pretis lonac dodajte preostale sastojke, osim hladne vode i brašna.
  3. Kuhajte na laganoj temperaturi 40 minuta ili dok govedina ne omekša. (Alternativno stavite sastojke u tepsiju za pečenje, poklopite i pecite 2 sata na temperaturi od 150 stepeni).
  4. Pomiješajte hladnu vodu i brašno, dodajte u smjesu s mesom i kuhajte još oko 15 minuta.
  5. Skinite s vatre i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*