- Vrijeme pripreme
- 5 minute
- Vrijeme kuhanja
- 55 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 25.8.2010
- 250 g
- paradajz
- 500 ml
- voda
- 675 g
- govedina
- 12 komad
- Krompir
- 1 glavica
- Crveni luk
- 225 g
- mrkve
- 1 list
- lovorov list
- 1/2 kašičica
- majčina dušica
- 60 ml
- hladna voda
- 30 g
- brašno

- Stavite paradajz u toplu vodu 30 minuta pa ga ocijedite i nasjeckajte.
- U pretis lonac dodajte preostale sastojke, osim hladne vode i brašna.
- Kuhajte na laganoj temperaturi 40 minuta ili dok govedina ne omekša. (Alternativno stavite sastojke u tepsiju za pečenje, poklopite i pecite 2 sata na temperaturi od 150 stepeni).
- Pomiješajte hladnu vodu i brašno, dodajte u smjesu s mesom i kuhajte još oko 15 minuta.
- Skinite s vatre i poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!