Kuhana govedina s paradajzom

Služi: 1 osobuKuhanje: 55 minutaPriprema: 5 minuta
Kuhana govedina s paradajzom

Sastojci

Paradajz:
250 grama
Voda:
500 mililitara
Govedina:
675 grama
Krompir:
12 komada
Crveni luk:
1 glavica
Mrkve:
225 grama
Lovorov list:
1 list
Majčina dušica:
1/2 kašičice
Hladna voda:
60 mililitara
Brašno:
30 grama

Instrukcije

  1. Stavite paradajz u toplu vodu 30 minuta pa ga ocijedite i nasjeckajte.

  2. U pretis lonac dodajte preostale sastojke, osim hladne vode i brašna.

  3. Kuhajte na laganoj temperaturi 40 minuta ili dok govedina ne omekša. (Alternativno stavite sastojke u tepsiju za pečenje, poklopite i pecite 2 sata na temperaturi od 150 stepeni).

  4. Pomiješajte hladnu vodu i brašno, dodajte u smjesu s mesom i kuhajte još oko 15 minuta.

  5. Skinite s vatre i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.