Kuhana govedina u umaku od gljiva

Služi: 1 osobuKuhanje: 65 minutaPriprema: 20 minuta
Kuhana govedina u umaku od gljiva

Sastojci

Maslo:
100 grama
Gljive:
450 grama
Zeleni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
2 kašičice
Paradajz sos:
2 kašike
Timijan:
1/2 kašičice
Crno vino:
1/4 šolje
Pire od paradajza:
1 šolja
Sol:
Po želji
Crni biber:
1/2 kašičice
Govedina:
600 grama

Instrukcije

  1. U većoj tavi zagrijte maslo.

  2. Dodajte gljive i kuhajte dok ne omekšaju.

  3. Dodajte sve sastojke osim mesa pa kuhajte na laganoj vatri oko 1 sat.

  4. Dodajte kuhanu govedinu i kuhajte 10 minuta.

  5. Skinite i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.