Kuhana jaja punjena tunjevinom
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Kuhana jaja:
8 komada
Tunjevina:
2 konzerve
Crveni luk:
1 zlicica
Majoneza:
2 kašike
Vinski ocat:
1 zlicica
Mladi luk:
Po želji
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Paradajz:
Po želji
Instrukcije
U zdjeli sjedinite žumanjke s majonezom i izgnječite ih.
Dodajte tunu, sitno sjeckani crveni luk i crveni vinski ocat.
Napunite 16 prepolovljenih jaja kašikom. Ukrasite sitno sjeckanim komadićima mladog luka ili paradajza.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.