Kuhana mješavina šunke i krompira

Služi: 1 osobuKuhanje: 5 minutaPriprema: 20 minuta
Kuhana mješavina šunke i krompira

Sastojci

Ulje:
Po želji
Krompir:
800 grama
Paprike:
2 komada
Crveni luk:
1 glavica
Cheddar sir:
230 grama
Krem supa od celera:
250 mililitara
Kisela pavlaka:
230 grama
Šunka:
1 kilogram

Instrukcije

  1. U jednoj od kuhinjskih posuda sjediniti krompir, sir, supu od celera, paprike, luk i kiselu pavlaku.

  2. Mješavinu staviti u šerpu premazanu uljem.

  3. Na površinu staviti isjeckanu šunku, pa kuhati 4-5 h na niskoj temperaturi.

  4. Prije posluživanja, smjesu dobro izmiješati.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.