Kuhana pastrmka
Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 15 minuta

Sastojci
Pastrmka:
1 kilogram
Crveni luk:
1 glavica
Voda:
1 litar
Bijeli luk:
1 češanj
Mrkve:
1 komad
Peršun:
Po želji
Ocat:
3 kašike
Ulje:
Po želji
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Limun:
Po želji
Instrukcije
U posudu s 1 l vode staviti sol, biber, ocat, očišćenu glavicu crvenog luka, mrkvu i bijeli luk.
Sve kuhati 20-ak minuta.
Iscijediti limunov sok i posuti po očišćenoj i opranoj pastrmki.
Pastrmku staviti u vodu sa ostalim dodacima i kuhati 15-ak minuta na laganoj vatri.
Kada je riba skuhana, izvaditi je iz vode, preliti uljem (1 kašika) i posuti sitno isječenim peršunovim listom.
Pastrmku servirati uz omiljeno povrće.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.