Kuhana pastrmka

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
40 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 kg
pastrmka
1 glavica
Crveni luk
1 l
voda
1 češanj
Bijeli luk
1 komad
mrkve
1 po potrebi
peršun
3 kašika
ocat
1 po potrebi
ulje
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 po potrebi
limun
Kuhana pastrmka
  1. U posudu s 1 l vode staviti sol, biber, ocat, očišćenu glavicu crvenog luka, mrkvu i bijeli luk.
  2. Sve kuhati 20-ak minuta.
  3. Iscijediti limunov sok i posuti po očišćenoj i opranoj pastrmki.
  4. Pastrmku staviti u vodu sa ostalim dodacima i kuhati 15-ak minuta na laganoj vatri.
  5. Kada je riba skuhana, izvaditi je iz vode, preliti uljem (1 kašika) i posuti sitno isječenim peršunovim listom.
  6. Pastrmku servirati uz omiljeno povrće.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*