Kuhana repa u umaku

Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 5 minuta
Kuhana repa u umaku

Sastojci

Kukuruzni škrob:
3 kašike
Šećer:
33/100 šolje
Sol:
3/4 kašičice
Sok od repe:
3/2 solja
Ocat:
2 kašike
Maslo:
3/2 kasika
Repa:
3 šolje

Instrukcije

  1. Pomiješajte škrob, šećer, sol, sok od repe i ocat.

  2. Zagrijte maslo u tavi i dodajte napravljenu smjesu.

  3. Kuhajte na srednjoj temperaturi, uz konstantno miješanje, dok ne dobijete kremastu masu.

  4. Dodajte repu i ostavite da odstoji 10 minuta.

  5. Poslužite toplo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.