Kuhana teletina u umaku

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
110 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 kg
teletina
1 po potrebi
povrće za supu
50 g
biljna mast
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 list
lovorov list
1 po potrebi
ružmarin
1/7 kašičica
Biber
500 ml
vruća voda
1 po potrebi
pšenično brašno
1 po potrebi
hladna voda
3 kašika
slatko vrhnje
Kuhana teletina u umaku
  1. Zagrijte mast u tavi na srednjoj temperaturi.
  2. Dodajte meso, propržite ga sa svih strana i začinite sa soli, biberom i ružmarinom.
  3. Dodajte povrće, lovorov list i biber.
  4. Propržite sve a zatim dodajte vruću vodu.
  5. Dodajte malo pšeničnog brašna i hladne vode da se umak zgusne.
  6. Dodajte vrhnje i začinite još malo sa soli i biberom.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*