Kuhana tjestenina s tunjevinom

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 10 minuta
Kuhana tjestenina s tunjevinom

Sastojci

Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
1 češanj
Maslac:
1 kašika
Konzervisana tunjevina:
200 grama
Biber:
Po želji
Tjestenina:
230 grama
Zelena salata:
Po želji

Instrukcije

  1. Na istopljenom maslacu propržiti sitno isječeni crveni i bijeli luk.

  2. Dodati tunjevinu i biber po želji, pa pržiti 2-3 minute uz konstantno miješanje.

  3. U većoj zdjeli pomiješati skuhanu tjesteninu s pripremljenom tunjevinom i isjeckanom zelenom salatom, pa servirati.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.