- Vrijeme pripreme
- 10 minute
- Vrijeme kuhanja
- 20 minute
- Složenost
- Lagano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Deserti
- Postavio
- Postavljeno
- 28.2.2012
- 4 komad
- kruške
- 200 ml
- sok od kruške
- 1 komad
- čokolada za kuhanje
- 1 komad
- margarin
- 1 komad
- Sok od narandže
- 1 pakovanje
- vanila šečer

- U jednu od kuhinjskih posuda staviti 200 ml soka i 1 vanilin šećer.
- U sok dodati oguljene kruške i kuhati ih dok ne omekšaju, pazeći pri tom da se ne raspadnu.
- U skuhane kruške dodati i sok od narandže, zadržati još nekoliko minuta na vatri, pa izvaditi i ohladiti kruške.
- Istopiti čokoladu za kuhanje sa 1 kašikom margarina, preliti kruške i servirati ih kao desert.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!