Kuhani krompir punjen sirom

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Predjela
Postavio
Postavljeno
4 komad
Krompir
160 g
sir
1/2 šolja
kisela pavlaka
25 g
maslo
2 komad
Jaja
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 po potrebi
peršun
Kuhani krompir punjen sirom
  1. Pomiješajte jaja i sir i začinite sa soli i biberom.
  2. Kuhane krompire prepolovite i polovice izdubite kašičicom a zatim napunite s napravljenom smjesom. Na vrh svakog krompira stavite komadić masla.
  3. Poredajte krompire u podmazanu posudu za pečenje i pecite 10 minuta u pećnici na temperaturi od 200 stepeni.
  4. Nakon 10 minuta izvadite posudu iz pećnice i svaki krompir premažite pavlakom i ukrasite peršunom.
  5. Poslužite kao predjelo ili prilog

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*