Kuhani odrezak u umaku od vina

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
40 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
2 kašika
maslo
100 g
gljive
2 kašika
Crveni luk
2 kašičica
brašno
1 češanj
Bijeli luk
1/4 kašičica
Sol
2 kašika
umak od paradajza
1/2 šolja
crveno vino
1/4 šolja
voda
1 komad
goveđi odrezak
Kuhani odrezak u umaku od vina
  1. U tavi rastopite maslo na srednjoj temperaturi.
  2. Dodajte crveni luk, gljive i bijeli luk. Pecite dok luk ne omekša a zatim skinite s toplote.
  3. Umiješajte brašno, sol, biber, umak od paradajza, vino i vodu.
  4. Vratite na toplotu i uz konstantno miješanje dovedite smjesu do ključanja.
  5. Smanjite temperaturu, poklopite i kuhajte još 20 minuta.
  6. U međuvremenu kuhajte odrezak u loncu posoljene kipuće vode do željene mekoće.
  7. Prelijte odrezak umakom i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*