Kuhani patlidžan sa susamom

Sastojci
Instrukcije
- Patlidžan oprati, izrezati na kockice i posoliti. 
- Staviti u cjediljku i ostaviti 30 minuta ili 1 h da odstoji kako bi se odstranila gorka tečnost iz njega. 
- U posebnu posudu uliti vodu, pa nakon što proključa dodati patlidžan. 
- Kuhati patlidžan 2-3 minute u proključaloj vodi, pa u cjediljki procijediti, kao tjesteninu. 
- Posušiti ga papirnim ubrusom. 
- U posebnoj posudi sjediniti soja sos, limunov sok i šećer. 
- U tavi, na umjerenoj temperaturi uz konstantno miješanje ispržiti susam, pa pomiješati sa patlidžanom. 
- Smjesu od soja sosa preliti preko patlidžana sa susamom, pa ovu mješavinu poslužiti kao prilog nekom jelu od mesa. 
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.