Kuhani patlidžan sa susamom

Vrijeme pripreme
60 minute
Vrijeme kuhanja
10 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Prilozi
Postavio
Postavljeno
1 komad
patlidžan
1 kašika
susam
2 kašika
soja sos
2 kašika
sok od limuna
1/2 kašičica
Šećer
Kuhani patlidžan sa susamom
  1. Patlidžan oprati, izrezati na kockice i posoliti.
  2. Staviti u cjediljku i ostaviti 30 minuta ili 1 h da odstoji kako bi se odstranila gorka tečnost iz njega.
  3. U posebnu posudu uliti vodu, pa nakon što proključa dodati patlidžan.
  4. Kuhati patlidžan 2-3 minute u proključaloj vodi, pa u cjediljki procijediti, kao tjesteninu.
  5. Posušiti ga papirnim ubrusom.
  6. U posebnoj posudi sjediniti soja sos, limunov sok i šećer.
  7. U tavi, na umjerenoj temperaturi uz konstantno miješanje ispržiti susam, pa pomiješati sa patlidžanom.
  8. Smjesu od soja sosa preliti preko patlidžana sa susamom, pa ovu mješavinu poslužiti kao prilog nekom jelu od mesa.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*