Kuhano pile s povrćem

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 10 minuta
Kuhano pile s povrćem

Sastojci

Slatka paprika:
2 kašike
Luk u prahu:
2 kašičice
Bijeli luk:
2 češnja
Morska sol:
1 kašičica
Crni biber:
1 kašičica
Maslinovo ulje:
2 kašike
Pile:
1 komad
Krompir:
4 komada
Povrće:
Po želji

Instrukcije

  1. Dodajte papriku, luk, bijeli luk, sol, biber, ulje i 2 kašike hladne vode u zdjelu.

  2. Isperite pile (uključujući i šupljinu) hladnom tekućom vodom.

  3. Posušite pile ručnikom, odsjecite višak masnoće i zavežite noge.

  4. Umiješajte piletinu u već napravljenu smjesu.

  5. Stavite krompir u pretis lonac. Dodajte piletinu, prsa okrenuta prema gore, na krompire.

  6. Prekrijte i kuhajte na laganoj vatri sat vremena. Poslužite uz povrće.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.