Kukuruzne palačinke sa mrkvom i tikvicama

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 20 minuta
Kukuruzne palačinke sa mrkvom i tikvicama

Sastojci

Mlijeko:
177 mililitara
Jaja:
3 komada
Maslac:
90 grama
Brašno:
100 grama
Tikvice:
2 komada
Mrkve:
2 komada
Kukuruz:
125 grama
Peršun:
1 gram
Parmezan:
100 grama
Paradajz:
3 komada

Instrukcije

  1. Umutite mlijeko, jaja i maslac zajedno u većoj posudi.

  2. Stavite brašno u jednu zdjelu, pa metalnom kašikom dodajte mješavinu mlijeka i jaja.

  3. Miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu.

  4. Iscijedite suvišnu tekućinu iz tikvica, pa ih zajedno sa mrkvom, kukuruzom, peršunom i 80 gr parmezana pomiješajte sa smjesom od brašna i mlijeka.

  5. Dodajte sol i biber.

  6. U tavu premazanu uljem ulijte oko 60 ml pripremljene smjese i pecite dok ne dobijete ujednačenu, zlatnu boju s obje strane.

  7. Na isti način napravite palačinke i od preostale smjese, oko 12 komada.

  8. Poslužite palačinke uz paradajz posut parmezanom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.