Labskaus mornarsko jelo
Služi: 1 osobuKuhanje: 110 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Govedina:
600 grama
Vruća voda:
500 mililitara
Crveni luk:
5 glavica
Margarin:
75 grama
Pire krompir:
1 kilogram
Voda iz kiselih krastavaca:
6 kašika
Sol:
Po želji
Muškantni oraščić:
Po želji
Jaje:
Po želji
Instrukcije
Stavite meso u vodu i kuhajte dok ne omekša a zatim odvojite 375 ml supe.
Dodajte margarin a zatim i luk pa ga propržite.
Dodajte pire, vodu od kiselih krastavaca i supu koju ste odvojili.
Povremeno miješajte a zatim dodajte sol i orašćiće.
Poslužite uz jaja na oku.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.