Lagana mesna štrudla

Služi: 1 osobuKuhanje: 70 minutaPriprema: 10 minuta
Lagana mesna štrudla

Sastojci

Mljevena govedina:
1 kilogram
Jaja:
1 komad
Mlijeko:
1 šoljica
Prezla:
3/4 šoljice
Mrkve:
2 komada
Crveni luk:
1/2 glavice
Peršun:
3 glavice
Sol:
2 kašičice

Instrukcije

  1. Stavite govedinu u veliku zdjelu.

  2. U posebnoj zdjeli pomiješajte jaja i mlijeko. Dodajte prezlu, mrkvu, luk, peršun i sol.

  3. Dodajte napravljenu smjesu govedini i sve zajedno izmiješajte. Oblikujte govedinu u štrudlu tj. kao na slici (ako smokrite ruke vodom lakše će vam biti oblikovati).

  4. Zagrijte ulje u posudi za pečenje.

  5. Pecite štrudlu 70 minuta na temperaturi od 175 stepeni ili dok meso ne bude pečeno.

  6. Pospite peršunom pa ukrasite s paradajzom, grančicama celera i mrkvom prije posluživanja.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.