Lagana mesna štrudla

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
70 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 kg
mljevena govedina
1 komad
Jaja
1 šoljica
mlijeko
3/4 šoljica
Prezla
2 komad
mrkve
1/2 glavica
Crveni luk
3 glavica
peršun
2 kašičica
Sol
Lagana mesna štrudla
  1. Stavite govedinu u veliku zdjelu.
  2. U posebnoj zdjeli pomiješajte jaja i mlijeko. Dodajte prezlu, mrkvu, luk, peršun i sol.
  3. Dodajte napravljenu smjesu govedini i sve zajedno izmiješajte. Oblikujte govedinu u štrudlu tj. kao na slici (ako smokrite ruke vodom lakše će vam biti oblikovati).
  4. Zagrijte ulje u posudi za pečenje.
  5. Pecite štrudlu 70 minuta na temperaturi od 175 stepeni ili dok meso ne bude pečeno.
  6. Pospite peršunom pa ukrasite s paradajzom, grančicama celera i mrkvom prije posluživanja.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*