- Vrijeme pripreme
- 10 minute
- Vrijeme kuhanja
- 70 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 25.8.2010
- 1 kg
- mljevena govedina
- 1 komad
- Jaja
- 1 šoljica
- mlijeko
- 3/4 šoljica
- Prezla
- 2 komad
- mrkve
- 1/2 glavica
- Crveni luk
- 3 glavica
- peršun
- 2 kašičica
- Sol

- Stavite govedinu u veliku zdjelu.
- U posebnoj zdjeli pomiješajte jaja i mlijeko. Dodajte prezlu, mrkvu, luk, peršun i sol.
- Dodajte napravljenu smjesu govedini i sve zajedno izmiješajte. Oblikujte govedinu u štrudlu tj. kao na slici (ako smokrite ruke vodom lakše će vam biti oblikovati).
- Zagrijte ulje u posudi za pečenje.
- Pecite štrudlu 70 minuta na temperaturi od 175 stepeni ili dok meso ne bude pečeno.
- Pospite peršunom pa ukrasite s paradajzom, grančicama celera i mrkvom prije posluživanja.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!