Lazanje od artičoke i špinata

Vrijeme pripreme
30 minute
Vrijeme kuhanja
55 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
9 list
lasagne
1 glavica
Crveni luk
4 češanj
Bijeli luk
350 ml
povrtna supa
1 kašika
ruzmarina
350 g
artičoke
300 g
Špinat
900 ml
pasta sos
600 g
mozzarela
120 g
feta sir
Lazanje od artičoke i špinata
  1. U slanoj vodi skuhajte lazanja listove.
  2. U tavi propržite crveni i bijeli luk, pa dodajte temeljac i ruzmarin.
  3. Kada smjesa proključa stavite artičoke i špinat.
  4. Poklopite posudu, smanjite temperaturu i ostavite da krčka 5 minuta, pa dodajte pasta sos.
  5. ¼ ove mješavine stavite na dno posude dimenzija 23x33 cm koju ste prethodno premazali uljem.
  6. Na tu smjesu stavite 3 lazanja lista, pospite jednim dijelom naribane mozzarele i ponovite sa još dva sloja lazanja listova, stavljajući na površinu smjesu od artičoke, mozzarelu i izmrvljeni feta sir.
  7. Poklopljeno pecite 40 minuta na 175 deg;C, zatim skinite poklopac i pecite još 15 minuta.
  8. Ostavite 10 minuta da odstoji prije posluživanja.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*