Lazanje od artičoke i špinata

Služi: 1 osobuKuhanje: 55 minutaPriprema: 30 minuta
Lazanje od artičoke i špinata

Sastojci

Lasagne:
9 listova
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
4 češnja
Povrtna supa:
350 mililitara
Ruzmarina:
1 kašika
Artičoke:
350 grama
Špinat:
300 grama
Pasta sos:
900 mililitara
Mozzarela:
600 grama
Feta sir:
120 grama

Instrukcije

  1. U slanoj vodi skuhajte lazanja listove.

  2. U tavi propržite crveni i bijeli luk, pa dodajte temeljac i ruzmarin.

  3. Kada smjesa proključa stavite artičoke i špinat.

  4. Poklopite posudu, smanjite temperaturu i ostavite da krčka 5 minuta, pa dodajte pasta sos.

  5. ¼ ove mješavine stavite na dno posude dimenzija 23x33 cm koju ste prethodno premazali uljem.

  6. Na tu smjesu stavite 3 lazanja lista, pospite jednim dijelom naribane mozzarele i ponovite sa još dva sloja lazanja listova, stavljajući na površinu smjesu od artičoke, mozzarelu i izmrvljeni feta sir.

  7. Poklopljeno pecite 40 minuta na 175 °C, zatim skinite poklopac i pecite još 15 minuta.

  8. Ostavite 10 minuta da odstoji prije posluživanja.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.