Lazanje od kukuruza i tunjevine

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
45 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 paket
lasagne
2 pakovanje
konzervisana tunjevina
1 pakovanje
konzervirana zrna kukuruza
1 glavica
Crveni luk
2 češanj
Bijeli luk
1 po potrebi
peršun
1 komad
ljuta papričica
300 g
gauda sir
100 ml
paradajz sos
1 po potrebi
Maslac
3 kašika
brašno
600 ml
mlijeko
Lazanje od kukuruza i tunjevine
  1. Na zagrijanom ulju propržiti sitno isjeckan crveni luk, zatim dodati bijeli luk i peršun.
  2. Umiješati tunjevinu i kukuruz, dodati začine i dinstati 10-ak minuta.
  3. U šerpi istopiti maslac, dodati tri kašike brašna i 600 ml mlijeka.
  4. Miješati na umjerenoj temperaturi dok se smjesa ne zgusne.
  5. U vatrostalnu posudu redati lazanja listove, bešamel sos, smjesu od kukuruza i tunjevine, naribani sir, pa ponovo lazanja listove.
  6. Isti postupak ponoviti još jednom.
  7. Posljednji sloj lazanja listova preliti bešamel sosom, staviti veću količinu naribanog sira i peći lazanje 45 minuta na 200 °C.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*