Lazanje od piletine i tri vrste sira

Vrijeme pripreme
40 minute
Vrijeme kuhanja
40 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
9 list
lasagne
120 g
Maslac
1 glavica
Crveni luk
1 češanj
Bijeli luk
60 g
brašno
1 kašičica
Sol
480 ml
pileća supa
360 ml
mlijeko
450 g
mozzarela
100 g
parmezan
1 kašičica
Bosiljak
1 kašičica
origano
1 kašičica
Biber
500 g
ricotta sir
280 g
kuhana pileća prsa
570 g
Špinat
1 kašika
peršun
Lazanje od piletine i tri vrste sira
  1. U veću posudu staviti vodu i malo soli, pa kada voda proključa dodati lazanja listove i kuhati ih 8-10 minuta.
  2. Kada se skuhaju, listove procijediti i isprati hladnom vodom.
  3. U posebnoj posudi, na istopljenom maslacu propržiti crveni i bijeli luk.
  4. Dodati brašno i sol, pa kuhati nekoliko minuta uz neprestano miješanje.
  5. Umiješati pileću supu i mlijeko, kuhati 1 minut uz miješanje, pa dodati 225 gr mozzarella sira i 30 gr parmezana.
  6. Smjesu začiniti bosiljkom, origanom i biberom, pa skinuti s vatre.
  7. 1/3 pripremljenog sosa staviti na dno posude za pečenje, zatim poredati 1/3 lazanja listova, preko njih staviti ricotta sir, pa piletinu.
  8. Preko piletine poredati još 1/3 lazanja listova, 1/3 sosa, zatim špinat, 50 gr parmezana i preostalu mozzarellu.
  9. Poredati preostale lazanja listove preko sira, premazati ih ostatkom sosa, posuti peršunom i parmezanom.
  10. Pripremljene lazanje peći 35 do 40 minuta na 175 °C.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*