Lazanje od piletine i špinata

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 30 minuta
Lazanje od piletine i špinata

Sastojci

Cheddar sir:
200 grama
Parmezan:
75 grama
Maslinovo ulje:
2 kašičice
Crveni luk:
1 glavica
Mljevena piletina:
500 grama
Špinat:
250 grama
Paradajz:
400 grama
Paradajz sos:
2 grama
Origano:
1 kašičica
Lasagne:
3 lista

Instrukcije

  1. Pomiješajte parmezan i cheddar sir.

  2. Zagrijte maslinovo ulje u tavi, pa dodajte isjeckani luk.

  3. Pržite 3-4 minute na umjerenoj temperaturi dok ne omekša.

  4. Dodajte piletinu, pa pržite 6-8 minuta uz povremeno miješanje drvenom kašikom, dok ne porumeni.

  5. Dodajte izrezani špinat, zgnječeni paradajz, paradajz sos i origano.

  6. Kuhajte 5 minuta, pa skinite s vatre.

  7. U posudu za pečenje dimenzija 14x18 cm, premazanu uljem, stavite 1/3 smjese sa piletinom, pospite ¼ mješavine od sira, a zatim poredajte i lazanja listove.

  8. Ponavljajte postupak do isteka zaliha, stavljajući sir na površinu.

  9. Pecite lazanje u rerni na 160 °C 30 minuta.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.