- Vrijeme pripreme
- 20 minute
- Vrijeme kuhanja
- 40 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 15.3.2012
- 1 glavica
- Crveni luk
- 200 g
- gljive
- 1/4 šolja
- peršun
- 2 kašičica
- origano
- 1/4 kašičica
- Sol
- 250 g
- Špinat
- 250 g
- brokule
- 1 pakovanje
- konzervisana krem supa od gljiva
- 450 g
- ricotta sir
- 2 komad
- Jaja
- 450 list
- lasagne
- 100 g
- mozzarela
- 1 pakovanje
- pileća krem supa
- 1 šolja
- mlijeko
- 1 po potrebi
- Maslinovo ulje

- Luk propržiti na maslinovom ulju, zatim umiješati začine, špinat i brokulu i dinstati nekoliko minuta.
- Dodati ricotta sir, supu od gljiva i umućena jaja, pa skinuti s vatre.
- U uljem premazanu posudu za pečenje naizmjenično redati sloj lazanja-tijesta , 1/2 smjese s brokulama i 1/2 mozzarella sira.
- Na kraju smjesu preliti pilećom supom, mlijekom, pa posuti paremzanom.
- Poklopiti i peći 40 minuta na temperaturi od 170 stepeni.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!