Lazanje od povrća

Kategorije:

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
40 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 glavica
Crveni luk
200 g
gljive
1/4 šolja
peršun
2 kašičica
origano
1/4 kašičica
Sol
250 g
Špinat
250 g
brokule
1 pakovanje
konzervisana krem supa od gljiva
450 g
ricotta sir
2 komad
Jaja
450 list
lasagne
100 g
mozzarela
1 pakovanje
pileća krem supa
1 šolja
mlijeko
1 po potrebi
Maslinovo ulje
Lazanje od povrća
  1. Luk propržiti na maslinovom ulju, zatim umiješati začine, špinat i brokulu i dinstati nekoliko minuta.
  2. Dodati ricotta sir, supu od gljiva i umućena jaja, pa skinuti s vatre.
  3. U uljem premazanu posudu za pečenje naizmjenično redati sloj lazanja-tijesta , 1/2 smjese s brokulama i 1/2 mozzarella sira.
  4. Na kraju smjesu preliti pilećom supom, mlijekom, pa posuti paremzanom.
  5. Poklopiti i peći 40 minuta na temperaturi od 170 stepeni.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*