Lazanje od špinata i gljiva

Sastojci
Instrukcije
- U slanoj, proključaloj vodi skuhati lazanja listove, pa ih ocijediti. 
- U šerpi, na zagrijanom maslinovom ulju propržiti luk i gljive, ocijediti i ostaviti da se ohladi smjesa. 
- Špinat kuhati 5 minuta, procijediti i isjeckati. 
- U posebnoj posudi pomiješati ricotta sir, romano sir, špinat, sol, origano, bosiljak i jaje. 
- Dodati i ohlađenu smjesu od gljiva i luka, pa sve umutiti mikserom. 
- Staviti jedan red lazanja listova u posudu za pečenje, zatim premazati 1/3 pripremljenog fila od gljiva i špinata, posuti 100 gr mozzarella sira, 30 gr parmezana i 200 ml paradajz sosa. 
- Postupak ponoviti do isteka materijala. 
- Posudu za pečenje prekriti aluminijskom folijom i peći lazanje 60 minuta na 175 °C. 
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.