Lazanje od špinata i gljiva

Vrijeme pripreme
30 minute
Vrijeme kuhanja
60 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
20 list
lasagne
2 kašika
Maslinovo ulje
80 g
gljive
2 glavica
Crveni luk
1 kašičica
Bijeli luk
60 g
Špinat
740 g
ricotta sir
80 g
romano sir
340 g
mozzarela
700 ml
paradajz sos
80 g
parmezan
1 kašičica
Sol
1 kašičica
origano
1 kašičica
Bosiljak
1/2 kašičica
Biber
Lazanje od špinata i gljiva
  1. U slanoj, proključaloj vodi skuhati lazanja listove, pa ih ocijediti.
  2. U šerpi, na zagrijanom maslinovom ulju propržiti luk i gljive, ocijediti i ostaviti da se ohladi smjesa.
  3. Špinat kuhati 5 minuta, procijediti i isjeckati.
  4. U posebnoj posudi pomiješati ricotta sir, romano sir, špinat, sol, origano, bosiljak i jaje.
  5. Dodati i ohlađenu smjesu od gljiva i luka, pa sve umutiti mikserom.
  6. Staviti jedan red lazanja listova u posudu za pečenje, zatim premazati 1/3 pripremljenog fila od gljiva i špinata, posuti 100 gr mozzarella sira, 30 gr parmezana i 200 ml paradajz sosa.
  7. Postupak ponoviti do isteka materijala.
  8. Posudu za pečenje prekriti aluminijskom folijom i peći lazanje 60 minuta na 175 °C.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*