Lazanje od tikvica i kobasica

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
45 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
 
75 ml paradajz sosa
 
1 kašika ulja
 
500 gr kobasica po želji
 
2 tikvice, izrezane na manje kriške
 
500 gr ricotta sira
 
1 bjelanjak
 
240 gr mozzarelle
 
75 gr parmezana
 
6 ili više lazanja listova
 
400 ml sosa za špagete
 
130 gr ribanog parmezana
Lazanje od tikvica i kobasica
  1. U većoj tavi zagrijte ulje, pa stavite isjeckane kobasice i tikvice.
  2. Pržite na umjerenoj temperaturi uz povremeno miješanje dok kobasice ne dobiju smeđkastu boju, a tikvice ne omekšaju, oko 15 minuta.
  3. Iscijedite suvišnu masnoću iz tave, pa smjesu ostavite na stranu.
  4. U posebnoj posudi pomiješajte bjelanjak, mozzarellu, ricotta sir i 75 gr parmezana.
  5. U vatrostalnu posudu dimenzija 22x33 cm stavite oko 75 ml paradajz sosa.
  6. Na dno poredajte jedan sloj lazanja listova, a preko njih pola mješavine kobasica i tikvica.
  7. Na ovaj fil ujednačeno rasporedite pola mješavine od sira, a zatim i 250 ml sosa za špagete.
  8. Ponovite postupak do isteka materijala.
  9. Na apovršinu pospite 75 gr ribanog parmezana, pa lazanje pecite u rerni na 175 °C oko 45 minuta.
  10. Izrežite na kocke i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*