Lazanje od tikvica i kobasica
- U većoj tavi zagrijte ulje, pa stavite isjeckane kobasice i tikvice.
- Pržite na umjerenoj temperaturi uz povremeno miješanje dok kobasice ne dobiju smeđkastu boju, a tikvice ne omekšaju, oko 15 minuta.
- Iscijedite suvišnu masnoću iz tave, pa smjesu ostavite na stranu.
- U posebnoj posudi pomiješajte bjelanjak, mozzarellu, ricotta sir i 75 gr parmezana.
- U vatrostalnu posudu dimenzija 22x33 cm stavite oko 75 ml paradajz sosa.
- Na dno poredajte jedan sloj lazanja listova, a preko njih pola mješavine kobasica i tikvica.
- Na ovaj fil ujednačeno rasporedite pola mješavine od sira, a zatim i 250 ml sosa za špagete.
- Ponovite postupak do isteka materijala.
- Na apovršinu pospite 75 gr ribanog parmezana, pa lazanje pecite u rerni na 175 °C oko 45 minuta.
- Izrežite na kocke i poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!