Lazanje od tikvica

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
60 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
 
500 gr mljevene govedine
 
1 manja glavica crvenog luka
 
300 ml paradajz sosa
 
1/2 kašikice soli
 
1/2 kašikice origana
 
1/2 kašikice bosiljka
 
1/4 kašikice bibera
 
4 tikvice
 
200 gr kremastog sira
 
1 jaje
 
3 kašike brašna
 
200 gr ribanog sira trapista
Lazanje od tikvica
  1. U tavi, na zagrijanom ulju propržite sitno isjeckan crveni luk, a zatim dodajte mljeveno meso.
  2. Pržite dok ne dobije smeđkastu boju, pa iscijedite meso.
  3. Dodajte paradajz sos i začine, pa ostavite da krčka nekoliko minuta na umjerenoj temperaturi.
  4. U međuvremenu uzdužno izrežite tikvice na kriške, a kremasti sir umutite sa jajetom.
  5. Poredajte pola pripremljenih tikvica na dno posude za pečenje premazane uljem.
  6. Pospite ih 1.5 kašikom brašna, premažite smjesom od sira i jaja, a zatim dodajte pola smjese od mesa.
  7. Poredajte ostatak tikvica, pospite ih preostalim brašnom, naribanim sirom trapistom i preostalom smjesom od mesa.
  8. Poželji možete dodati još sira na površini.
  9. Lazanje pecite 40 minuta na 200 °C, pa ih poslužite tople.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*