- U tavi, na zagrijanom ulju propržite sitno isjeckan crveni luk, a zatim dodajte mljeveno meso.
- Pržite dok ne dobije smeđkastu boju, pa iscijedite meso.
- Dodajte paradajz sos i začine, pa ostavite da krčka nekoliko minuta na umjerenoj temperaturi.
- U međuvremenu uzdužno izrežite tikvice na kriške, a kremasti sir umutite sa jajetom.
- Poredajte pola pripremljenih tikvica na dno posude za pečenje premazane uljem.
- Pospite ih 1.5 kašikom brašna, premažite smjesom od sira i jaja, a zatim dodajte pola smjese od mesa.
- Poredajte ostatak tikvica, pospite ih preostalim brašnom, naribanim sirom trapistom i preostalom smjesom od mesa.
- Poželji možete dodati još sira na površini.
- Lazanje pecite 40 minuta na 200 °C, pa ih poslužite tople.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!