Lazanje od tri vrste sira
Kategorije: Pasta

- Najprije napravite sos od paradajza i patlidžana.
- Zagrijte u tavi jednu kašiku ulja i kuhajte patlidžan u tri serije, dodajući po jednu kašiku ulja za svaku seriju.
- Kuhajte dok blago ne omekša i dobije zlatnu boju.
- Stavite preostalo ulje u šerpu i kuhajte crveni luk dok ne omekša.
- Umiješajte bijeli luk i kuhajte 1 minutu ili više, pa pomiješajte patlidžan sa paradajzom, paradajz sosom, šećerom i čilijem.
- Ostavite da proključa, smanite temperaturu i ostavite da krčka 10-ak minuta.
- Skinite s šporeta, pa umiješajte soja sos, bosiljak i začine.
- Pomiješajte sve sastojke za ricotta fil, zaačinite i ostavite na stranu.
- Za sos od sira pomiješajte sve predviđene sastojke i kuhajte na umjerenoj temperaturi, miješajući sve vrijeme dok se ne zgusne i sir istopi.
- Stavite jednu kašiku smjese od patlidžana na dno posude za pečenje.
- Prekrijte jednim slojem lazanja listova, pa nanesite ricotta fil.
- Dodajte drugi sloj lazanja listova, pa patlidan sos.
- Ponovo poredajte jedan sloj lazanja listova, pa nanesite sos od sira.
- Pecite u rerni na 180 °C oko 1 h.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!