Lazanje s gljivama

Kategorije:

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
 
500 g lazanja
 
50 g margarina
 
55 g brašna
 
50 ml mlijeka
 
240 g gljiva, nasjeckanih
 
sol
 
parmezan
Lazanje s gljivama

  1. Skuhajte lazanje slijedeći uputstva na ambalaži.
  2. U tavi zagrijte margarin a zatim umiješajte brašno, mlijeko i sol. Kuhajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
  3. Podmažite posudu za pečenje a dno prekrijte s lazanjom. Dodajte nasjeckane gljive, pospite parmezanom i prelijte s pola napravljenog umaka. Prekrijte lazanjom pa ponovite isto s preostalim sastojcima s tim da umak treba biti na vrhu.
  4. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 15-20 minuta ili dok lazanje ne dobiju rumenu boju.
  5. Izvadite i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*