Ledena čokolada sa šlagom

Služi: 1 osobuPriprema: 15 minuta
Ledena čokolada sa šlagom

Sastojci

Čokolada:
100 grama
Čokolada u prahu:
2 kašike
Šećer:
3/2 kasika
Mlijeko:
3/2 solja
Led:
3 šolje
Šlag pjena:
Po želji

Instrukcije

  1. Izlomite čokoladu na manje komade, pa stavite u šerpu iznad posude sa ključalom vodom.

  2. Miješajte dok se ne istopi.

  3. Dodajte šećer i čokoladu u prahu,pa nakon što se i ovo izjednači stavite pola šolje mlijeka.

  4. Ohladite na sobnoj temperaturi.

  5. U blender stavite ohlađenu mješavinu sa čokoladom, dodajte preostalu jednu šolju mlijeka i led.

  6. Miksajte u blederu dok ne dobijete glatku smjesu.

  7. Prelijte u čaše, ukrasite šlagom, pa poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.