Ledeno nebo
Kategorije: Kolači
- Razdvojite žumanjke od bjelanjaka, pa bjelanjke umutite sa 7 kašika šećera u čvrsti snijeg.
- Dodajte 7 kašika brašna i 1 prašak za pecivo, pa izjednačite smjesu.
- Stavite ju u pravougaoni pleh obložen papirom za pečenje i pecite 10-ak minuta na 250 °C.
- Kada se potpuno ohladi, koru prelijte sa ½ l vrelog mlijeka.
- U posebnoj posudi izmiksajte žumanjke sa 7 kašika šećera.
- Dodajte 6 kašika gustina i malo mlijeka, pa nakon što dobijete glatku smjesu, prelijte ju u 700 ml ključalog mlijeka.
- Miješajte na umjerenoj temperaturi dok ne dobijete ujednačenu, gustu masu.
- Kada se ova smjesa potpuno ohladi, dodajte margarin i mikserom umutite dok se ne izjednači fil.
- Šlag pjenu umutite po uputstvu s vrećice.
- Preko kore natopljene mlijekom premažite fil, a zatim i umućenu šlag pjenu.
- Ostavite u frižider da odstoji najmanje 2 h, a zatim poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!