Ledeno nebo

Kategorije:

Vrijeme pripreme
40 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
7 komad
Jaja
14 kašika
Šećer
1 pakovanje
prašak za pecivo
6 kašika
gustin
1200 ml
mlijeko
1 pakovanje
margarin
2 pakovanje
šlag pjena
Ledeno nebo
  1. Razdvojite žumanjke od bjelanjaka, pa bjelanjke umutite sa 7 kašika šećera u čvrsti snijeg.
  2. Dodajte 7 kašika brašna i 1 prašak za pecivo, pa izjednačite smjesu.
  3. Stavite ju u pravougaoni pleh obložen papirom za pečenje i pecite 10-ak minuta na 250 °C.
  4. Kada se potpuno ohladi, koru prelijte sa ½ l vrelog mlijeka.
  5. U posebnoj posudi izmiksajte žumanjke sa 7 kašika šećera.
  6. Dodajte 6 kašika gustina i malo mlijeka, pa nakon što dobijete glatku smjesu, prelijte ju u 700 ml ključalog mlijeka.
  7. Miješajte na umjerenoj temperaturi dok ne dobijete ujednačenu, gustu masu.
  8. Kada se ova smjesa potpuno ohladi, dodajte margarin i mikserom umutite dok se ne izjednači fil.
  9. Šlag pjenu umutite po uputstvu s vrećice.
  10. Preko kore natopljene mlijekom premažite fil, a zatim i umućenu šlag pjenu.
  11. Ostavite u frižider da odstoji najmanje 2 h, a zatim poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*