- Vrijeme pripreme
- 25 minute
- Vrijeme kuhanja
- 40 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Deserti
- Postavio
- Postavljeno
- 10.11.2010

Ovaj recept je djelo našeg člana hannum. Njen profil i druge recepte koje je upisala možete pogledati ovdje. Ako želite da upisujete svoje recepte na kuhar.ba i tako doprinesete ovom lijepom i korisnom projektu, registrujte se ovdje – besplatno je.
- Ovaj recept je djelo našeg člana hannum. Njen profil i druge recepte koje je upisala možete pogledati ovdje. Ako želite da upisujete svoje recepte na kuhar.ba i tako doprinesete ovom lijepom i korisnom projektu, registrujte se ovdje – besplatno je.
- Priprema kore: Sastojke za koru sastaviti, izmiksati, napraviti glatku smjesu pa posuti po jabukama.
- Priprema fila: Jabuke oguliti, izrendati, istresti u šerpu, dodati šećer i pustiti da kuhaju na laganoj temperaturi dok ne omekšaju. Na kraju gotovim jabukama dodati cimet.
- Priprema pite: Od pripremljene smjese za koru, u tepsiju istresti malo više od pola i peći 15-tak minuta (mora biti napola pečeno).
- Izvaditi iz rerne, pa po napola pečenoj kori istresti omekšale jabuke, a po jabukama ostatak smjese za koru.
- Peći dok ne porumeni - provjeriti čačkalicom jeli pečeno.
- Kada se pita ohladi po vrhu posuti sećerom u prahu.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!