Lijena pita

Vrijeme pripreme
25 minute
Vrijeme kuhanja
40 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Deserti
Postavio
Postavljeno
4 komad
Jaja
12 kašika
Šećer
12 kašika
mlijeko
12 kašika
ulje
12 kašika
brašno
1 pakovanje
prašak za pecivo
1/2 kg
jabuke
2 kašičica
cimet
5 kašika
Šećer
Lijena pita

Ovaj recept je djelo našeg člana hannum. Njen profil i druge recepte koje je upisala možete pogledati ovdje. Ako želite da upisujete svoje recepte na kuhar.ba i tako doprinesete ovom lijepom i korisnom projektu, registrujte se ovdje – besplatno je.

  1. Ovaj recept je djelo našeg člana hannum. Njen profil i druge recepte koje je upisala možete pogledati ovdje. Ako želite da upisujete svoje recepte na kuhar.ba i tako doprinesete ovom lijepom i korisnom projektu, registrujte se ovdje – besplatno je.
  2. Priprema kore: Sastojke za koru sastaviti, izmiksati, napraviti glatku smjesu pa posuti po jabukama.
  3. Priprema fila: Jabuke oguliti, izrendati, istresti u šerpu, dodati šećer i pustiti da kuhaju na laganoj temperaturi dok ne omekšaju. Na kraju gotovim jabukama dodati cimet.
  4. Priprema pite: Od pripremljene smjese za koru, u tepsiju istresti malo više od pola i peći 15-tak minuta (mora biti napola pečeno).
  5. Izvaditi iz rerne, pa po napola pečenoj kori istresti omekšale jabuke, a po jabukama ostatak smjese za koru.
  6. Peći dok ne porumeni - provjeriti čačkalicom jeli pečeno.
  7. Kada se pita ohladi po vrhu posuti sećerom u prahu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*