- Vrijeme pripreme
- 20 minute
- Vrijeme kuhanja
- 90 minute
- Složenost
- Komplikovano
- Služi
- 1 ljudi
- Postavio
- Postavljeno
- 7.7.2014
- 900 g
- bijela čokolada
- 125 g
- kokos
- 1/4 kašičica
- Sol
- 3 kašika
- Smeđi šećer
- 175 g
- brašno
- 6 kašika
- Maslac

Fil:
3 jaja
150 gr šećera
3 kašike brašna
150 ml limunovog soka
1 kašika šećera u prahu za posipanje
- Zagrijte rernu na 250 °C.
- Maslacem premažite kvadratni pleh dimenzija 21 cm i obložite pergament papirom.
- Brašno, sol i smeđi šećer izmiksajte u jednoj posudi, pa dodajte maslac.
- Izmiksajte, pa umiješajte kokos i bijelu čokoladu.
- Ujednačenu smjesu rasporedite u pripremljeni pleh i pecite 18-20 minuta.
- Izvadite iz rerne i smanjite temperaturu na 150 °C.
- Da biste napravili fil umutite jaja i šećer u jednoj posudi, pa umiješajte brašno.
- Pažljivo umiješajte limunov sok, bez naglog miješanja.
- Stavite fil na koru i i vratite 15 minuta u rernu.
- Kada se ohladi, izrežite na kocke i poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!