Lisnate kocke sa sirom

Vrijeme pripreme
90 minute
Vrijeme kuhanja
40 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Peciva
Postavio
Postavljeno
500 g
brašno
2 dl
mlijeko
250 g
margarin
1 kašičica
Šećer
4 komad
Jaja
400 g
mladi sir
1/2 pakovanje
svježi kvasac
1 po potrebi
susam
1 po potrebi
Sol
Lisnate kocke sa sirom
  1. U jednu od kuhinjskih posudica staviti 1 dl mlijeka, 1 kašikicu šećera, kvasac i 1 kašikicu brašna, sve izmiješati i ostaviti da nadođe.
  2. U posebnu posudu staviti 300 gr brašna, nadošao kvasac, 100 gr omekšalog margarina, malo soli, 1,5 dl mlijeka, i sve izmiješati.
  3. Tijesto mijesiti uz postepeno dodavanje ostatka brašna dok ne postane glatko, pa ostaviti na toplo mjesto da nadođe.
  4. Posebno umutiti preostali margarin sa 1 žumanjkom.
  5. Nakon što tijesto nadođe, prekuhati ga i podijeliti na dva dijela.
  6. Oba dijela razviti na dvije okrugle jufke, debljine 1 cm.
  7. Obje jufke posebno zarezati od ruba prema unutrašnjosti,tako da sredina bude spojena (krug sa trouglovima okolo).
  8. Svaku jufku premazati smjesom od margarina i žumanjka.
  9. Krajeve jufke presaviti prema sredini, jedan preko drugog, pa dobivene gomilice od obje jufke ostaviti 20-ak minuta da nadođu.
  10. U posebnoj posudi izmiješati sir i 3 jaja.
  11. Nakon što tijesto nadođe, obje jufke razviti na jednake pravougaone dijelove, debljine 1 cm.
  12. U pleh za pečenje premazan uljem staviti jednu jufku, premazati je pripremljenim filom od sira i jaja, pa staviti drugu jufku, izrezati na kocke, preliti preostalim istopljenim margarinom i ostaviti da nadođe.
  13. Prije nego se stavi u rernu, premazati po površini jajetom, posuti susamom i peći 30-ak minuta na 200 °C.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*