Lješnjak torta s nutelom

Kategorije:

Vrijeme pripreme
45 minute
Vrijeme kuhanja
50 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
7 komad
Jaja
150 g
brašno
1 pakovanje
prašak za pecivo
100 g
isjeckani lješnjaci
500 g
mljeveni lješnjaci
300 g
šećer u prahu
3 pakovanje
vanila šečer
2 pakovanje
puding od vanilije
1 komad
limun
5 kašika
Šećer
800 ml
mlijeko
1 pakovanje
margarin
200 g
petit keks
200 g
nutela
4 dl
slatko vrhnje
Lješnjak torta s nutelom
  1. Isjeckati lješnjake, staviti u pleh obložen papirom za pečenje i peći 10-ak minuta u rerni na temperaturi od 150 °C.
  2. Odvojiti žumanjke od bjelanjaka, pa bjelanjke umutiti u čvrsti snijeg sa 150 gr šećera u prahu.
  3. Iscijediti limunov sok i dodati u snijeg, zatim umiješati 2 kašike brašna, prašak za pecivo i 50 gr mljevenih lješnjaka.
  4. Smjesu preliti u pleh preko ispečenih lješnjaka i peći 35 minuta na 180 °C.
  5. 200 ml mlijeka umutiti sa 7 žumanjaka, 2 pudinga, 2 kašike brašna i šećerom od vanilije.
  6. 600 ml mlijeka zaslađenog sa 5 kašika šećera staviti na platu i prilikom ključanja mlijeka dodati prethodno napravljenu smjesu s pudingom. Fil miješati dok se ne zgusne.
  7. Posebno umutiti margarin sa 150 gr šećera u prahu, dodati u ohlađeni fil s pudingom i mikserom izjednačiti.
  8. Koru torte premazati sa 100 gr nutele, a preko nutele premazati ½ fila. Fil prekriti keksom, preko keksa premazati preostali dio fila, pa opet poredati keks.
  9. Preostalih 100 gr nutele nanijeti preko keksa, cijelu tortu premazati pripremljenim slatkim vrhnjem i ukrasiti po želji.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*